Willis Towers Watson er 100 procent uvildig

onsdag d. 5. september, 2018

Andre pensionsmæglere har fået kritik i medierne for at anbefale deres egne produkter – samtidig med, at de kalder sig uvildige. Willis Towers Watson har ingen egne produkter, fordi uvildigheden altid kommer i første række.

Af Martin Wex

Berlingske og Inside Business har i den seneste tid gransket en række pensionsmæglere, der kalder sig uvildige, men samtidig har en økonomisk interesse i, at deres kunder vælger pensionsmæglerens egne investeringsfonde. Det har affødt kritik fra flere sider – ikke mindst fra andre aktører i branchen.

Willis Towers Watson har ikke været en del af historien, men for Chief Commercial Officer Lars Christensen, der er øverst ansvarlig for Willis Towers Watsons pensionsforretning i Danmark, har det været magtpåliggende at understrege, at Willis Towers Watson ikke går på kompromis med uvildigheden.

»Det er helt bevidst, at vi ikke har vores egne investeringsfonde, som vi kan henvise vores kunder til. At promovere sine egne produkter har intet med uvildighed at gøre – og uvildighed kan efter vores mening ikke gradbøjes. Enten er man uvildig rådgiver uden økonomisk interesse i de produkter, man rådgiver om, eller også er man ikke. Derfor holder vi fast i, at vi kun rådgiver om andres produkter – og at vi altid finder den løsning, der passer bedst til kundens ønsker og behov,« siger Lars Christensen.

Et omfattende videnshus
Willis Towers Watson har opbygget et videnshus med mange forskellige kompetencer, som kunderne kan drage nytte af i det omfang det passer til deres egne ønsker og behov. Lars Christensen er dog overbevist om, at uvildigheden er den væsentligste årsag til, at mange danske virksomheder har valgt Willis Towers Watson som deres pensionsmægler.

»Vores viden, kompetencer og købekraft har helt sikkert stor betydning, når den endelig beslutning skal træffes, men hvis det ikke havde været for vores uafhængighed af pensionsselskaberne og vores uvildige rådgivning, så tror jeg slet ikke, at vi var kommet i betragtning. Uvildighed skaber værdi og tryghed for vores kunder, og derfor er vores uvildighed det sidste, vi giver afkald på,« siger Lars Christensen.

Det er ikke alle pensionsmæglere, der tilbyder individuel rådgivning af medarbejderne, men det er en af kerneydelserne i Willis Towers Watson.

»Det er utrolig værdifuldt for den enkelte medarbejder at tale med en uvildig rådgiver, der har det fulde overblik over alle selskabers produkter og investeringsfonde – og samtidig er helt på medarbejderens side. Det er medarbejdernes sikkerhed for, at de får en løsning, der alene har deres egne interesser for øje,« siger Lars Christensen.

Willis Towers Watson gennemfører hvert år mere 14.000 rådgivningssamtaler, og medarbejdernes tilfredshed med samtalerne ligger p.t. på i gennemsnit 6,6 på en skala fra 1 til 7, hvor 7 er bedst.

martin.wex@willistowerswatson.com