Seniorliv fastholder de mest erfarne medarbejdere

torsdag d. 9. maj, 2019

Seniorliv er et nyt koncept, der hjælper virksomheder med at fastholde seniormedarbejdere – og med at gøre arbejdspladsen attraktiv for de medarbejdere, der befinder sig i sidste fase af deres karriere.

Af Kristine Seest

Danskerne bliver ældre, og arbejdsstyrken ændrer sig. Det betyder, at indsatser, der skal tiltrække og fastholde talenter, i højere grad end tidligere skal målrettes den ældre del af befolkningen. Willis Towers Watson har fra møder med kunderne erfaret, at der er behov for nye initiativer over for ældre medarbejdere og har udviklet rådgivningskonceptet Seniorliv for at imødekomme de ønsker og behov, seniormedarbejderne stiller til deres arbejdsplads.

Seniorliv er et rådgivnings- og fastholdelseskoncept, der består af en række tilbud til medarbejdere over 55 år. Høreapparatproducenten Demant er en af de virksomheder, der har valgt at gøre Seniorliv til et fast tilbud til medarbejderne.

»Det er vigtigt, at vores medarbejdere får mest muligt ud af deres pensionsordning – både mens de arbejder her, og når de stopper med at arbejde. Desuden viser den demografiske udvikling, at der i de kommende år bliver større kamp om arbejdskraften, og vi vil gerne have, at vores gode medarbejdere bliver så længe som muligt – og det er også en vigtig begrundelse for, at vi har valgt Seniorliv,« siger HR Director Lars Kirkegaard fra Demant.

Med Seniorliv har Willis Towers Watson sammensat de mest efterspurgte seniorrådgivningsydelser i et koncept, der automatisk bliver tilbudt til virksomhedens medarbejdere, når de når den rette alder.

»De medarbejdere, der tidligere har modtaget seniorrådgivning fra Willis Towers Watson, har været meget tilfredse – og derfor har vi valgt at tilbyde det til alle. Med Seniorliv kan vores medarbejdere få svar på, hvordan de kan få det tilrettelagt, hvis de for eksempel ønsker at gå på nedsat tid eller forlænge deres arbejdsliv. Vi håber, den afklaring er med til at give medarbejderne overblik og nogle gode sidste år på arbejdsmarkedet. Hvis de så får lyst til at blive lidt længere på arbejdspladsen, så er det også en fordel for os som virksomhed,« siger Lars Kirkegaard. 

Fra senkarriere til pensionering
Ved at sikre at medarbejdere over 55 år bliver inviteret til seminarer og rådgivningsmøder, bidrager virksomheden til, at seniormedarbejderne får det bedste ud af deres økonomi de sidste år på arbejdsmarkedet – og ikke mindst, når de går på pension.

»Når man er 55 år, kan pensionsalderen stadig føles som langt ude i fremtiden. Men vores erfaring med at rådgive om pension og opsparinger viser, hvor vigtigt det er at tale om pension og rådighedsbeløb i god tid. Det skaber ro, når der er styr på planlægningen, og når medarbejderne har overblik over deres fremtidige økonomi. Seniorliv understøtter på den måde det strategiske arbejde med seniorpolitikken – og fokus er, at både medarbejderne og virksomheden får glæde af tilbuddene,« siger leder af Seniorøkonomisk rådgivning Finn Rasmussen fra Willis Towers Watson.

Målet med Seniorliv er, at hjælpe medarbejderne med at optimere deres pensionsopsparinger og at sørge for, at medarbejderne får svar på de spørgsmål, de typisk har til deres nuværende og fremtidige økonomi. Det kan blandt andet være spørgsmål som: Har jeg råd til at blive i min bolig som pensionist? Kan vi beholde bilen? Hvornår har jeg sparet nok penge op, til at jeg kan gå på pension?

Ud over svar får medarbejderne et så godt overblik over deres økonomi, at de med ro og overblik kan foretage justeringer i deres ansættelsesforhold, der passer med de ønsker og behov, de har til deres tilværelse som senior og pensionist.

En vifte af tilbud
Konceptet Seniorliv består af de mest efterspurgte seniortilbud. Fra medarbejderne fylder 55 år, og indtil de vælger at gå på pension, vil de blive inviteret til en række relevante arrangementer, der er skræddersyet til det tidspunkt, de er nået i livet. Og hvis medarbejderne ønsker fortsat at have adgang til uvildig rådgivning, når de er gået på pension, så giver konceptet dem også mulighed for det.

Tilbuddene i konceptet Seniorliv omfatter:

 • Senkarriereseminar
  Medarbejdere, der fylder 55 år, inviteres til senkarriereseminar. Hensigten er at give medarbejderne indblik i deres muligheder for at skabe økonomisk tryghed for dem selv og deres familie – både nu og i fremtiden – mens de endnu er på arbejdsmarkedet. 
 • Seniorseminar
  Et seniorseminar giver overblik over de vigtigste emner, der bør tages stilling til inden pension – og inspiration til, hvordan det gode helbred kan bevares. Både medarbejderen og dennes partner har mulighed for at deltage i seniorseminaret.
 • Seniorrådgivning
  Hvordan vil økonomien se ud, når du eller din partner forlader arbejdsmarkedet? Hvornår kan du tillade dig at gå på pension? I hvilken rækkefølge skal pensionerne udbetales? Med seniorøkonomisk rådgivning får medarbejderen og evt. samlever/ægtefælle svar på sine spørgsmål. 
 • Klar til pensionering
  Tre måneder før medarbejderen ønsker at gå på pension afholdes et opfølgende møde. Hensigten er at foretage de sidste justeringer og at hjælpe medarbejderen til at aktivere sine pensioner i den aftalte rækkefølge. 
 • Pensionering
  Efter medarbejderen er gået på pension, har medarbejderen mulighed for at fortsætte samarbejdet med Willis Towers Watson og sikre sig fortsat adgang til uvildig rådgivning. Dermed kan medarbejderen sikre sig de bedste vilkår for pensionsformuen samt adgang til fordelagtige aftaler på blandt andet sundhedsforsikring.

kristine.seest@willistowerswatson.com