Sådan er medarbejderne dækket for COVID-19 via deres firmapensionsordning

lørdag d. 14. marts, 2020

Udbruddet af coronavirus (COVID-19) rejser i øjeblikket mange spørgsmål – også om medarbejdernes pensionsordning og om muligheden for at benytte sin behandlingsforsikring, hvis man er blevet smittet. 

Her giver vi et kort overblik over, hvordan epidemier og pandemier er omfattet.

Firmapensionsordningen
Obligatoriske firmapensionsordninger indeholder en omfattende forsikringspakke, der giver medarbejderne ret til erstatning, hvis de mister deres erhvervsevne, bliver ramt af visse kritiske sygdomme eller mister livet. Her er der intet at være bekymret for. Obligatoriske firmapensionsordninger dækker også, selv om en medarbejder skulle være smittet med COVID-19.

Behandlingsforsikringen
Det er omvendt med behandlingsforsikringen. Den dækker ikke sygdomme, der er opstået som følge af en epidemi eller pandemi som COVID-19. Der er derfor heller ikke mulighed for at få medicinsk smertelindring dækket via forsikringen. Det er også værd at bemærke, at al diagnosticering af COVID-19 – samt behandling af gener i forbindelse med sygdommen – alene sker i det offentlige sundhedssystem. Derfor er det heller ikke muligt at blive testet for eventuel smitte i privat regi via sin behandlingsforsikring

Kontakt
Hvis du har yderligere spørgsmål om pensionsordningen eller behandlingsforsikringen, så er du som altid meget velkommen til at kontakte Willis Towers Watson.