Obligatorisk tandforsikring i finanssektoren

fredag d. 5. maj, 2017

Tandforsikring er blevet en obligatorisk del af sundhedsforsikringen for de medarbejdere, der er omfattet af overenskomst mellem Finansforbundet og Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA). Det betyder, at virksomheder med disse medarbejdere skal sørge for, at deres sundhedsordning bliver udvidet.

Den obligatoriske og skattepligtige tandforsikring indføres som en forsøgsordning i en treårig periode og koster virksomheden 600 kroner om året pr. medarbejder. Tandforsikringen giver medarbejdere i den finansielle sektor dækning på op til 30.000 kroner om året – dog ikke til tandrensning, eftersyn og kosmetiske tandbehandlinger. Der er en årlig selvrisiko på maksimalt 995 kroner, og forsikringen giver medarbejderne frit tandlægevalg i Danmark og de øvrige lande i EU.

Tandbehandlingsforsikringen skal som minimum svare til forsikringsbetingelserne hos Dansk Tandforsikring. Willis Towers Watson er netop i gang med en godkendelsesprocedure af tandforsikringsudbyderen Dansk Tandforsikring for at sikre, at Dansk Tandforsikring i lighed med alle andre leverandører lever op til Willis Towers Watsons soliditetskrav.

Vil du vide mere?
Hvis du har spørgsmål til den nye obligatoriske tandforsikring i finanssektoren, er du velkommen til at kontakte din faste kontaktperson i Willis Towers Watson. Her kan du også høre mere om din virksomheds muligheder for at få tandforsikring som en del af sundhedsforsikringen.

Af Kristine Seest, Willis Towers Watson