Ny forsikring mod rådgiverfejl

mandag d. 5. februar, 2018

Willis Towers Watson har skabt en ny projektansvarsforsikring med attraktive priser og vilkår til små og mellemstore byggesager.

Af Martin Wex

Rådgiverfejl kan have store økonomiske konsekvenser for et byggeprojekt. Det ved alle, der har været involveret i dårlig rådgivning – hvad enten de har givet eller modtaget rådgivningen. Willis Towers Watson har skabt en ny projektansvarsforsikring, der kan være med til at skabe større tryghed om små om mellemstore byggesager.

»Det er de færreste, der er i stand til at danne sig et fornuftigt overblik over markedet for projektansvarsforsikringer, fordi der er meget store forskelle på præmier og vilkår. Det gør de enkelte forsikringstilbud svære at gennemskue – og især at sammenligne – og derfor er mange byggeprojekter omgærdet af en vis usikkerhed om, hvad forsikringen reelt kommer til at koste,« siger forsikringsmægler Morten Skafte fra Willis Towers Watson.

Forsikring for alle parter
Willis Towers Watson har derfor udviklet en ny forsikringsfacilitet, der kan tegnes af alle byggeriets parter – hvad enten det er bygherre, totalentreprenør eller rådgiver, som har påtaget sig forsikringsforpligtigelsen.

»Vi har skabt en forsikring med attraktive priser og vilkår, der skaber tryghed om det samlede budget for projektet, fordi forsikringspræmien er kendt på forhånd. Vi har samtidig gjort det nemt og hurtigt at tegne forsikringen, så forsikringsdækningen kan etableres fra dag til dag,« siger Morten Skafte.

Forsikringen giver blandt andet:

  • dækning op til forsikringssummen – også selv om der er indsat en beløbsgrænse i rådgiverkontrakten
  • dækning for renter og omkostninger
  • mulighed for at tegne dækning for indbyrdes ansvar
  • en ansvarsperiode på 10 år for forbrugerkrav

Projektansvarsforsikring kan tegnes til byggeprojekter med en anlægssum på op til 100 millioner kroner.

»Vi har et team af specialister, der står klar til at yde rådgivning, så forsikringsdækningen kan tilpasses det enkelte byggeprojekt. Vi har desuden etableret en fast procedure for skadesbehandling, så alle skader kan blive behandlet både hurtigt og effektivt,« siger Morten Skafte.

Forsikringen er placeret hos Gjensidige Forsikring, der har stor erfaring med byggerelaterede forsikringer.

Har du spørgsmål til projektansvarsforsikringen, er du velkommen til at kontakte:

Forsikringsmægler Morten Skafte på morten.skafte@willistowerswatson.com

Team Manager André Andersen på andre.andersen@willistowerswatson.com

martin.wex@willistowerswatson.com