Fusion skal skabe mere innovation til gavn for kunderne

tirsdag d. 30. juni, 2020

Willis Towers Watson fusionerer efter planen med Aon inden for det kommende år. CEO Greg Case fra Aon og CEO John Haley fra Willis Towers Watson fortæller i et interview med The Insurer om fremtidsperspektiverne for det nye, samlede selskab.

Af Martin Wex

»Det har aldrig handlet om at blive større, men om at blive bedre.«

Det siger CEO John Haley fra Willis Towers Watson til online-magasinet The Insurer om baggrunden for, at Willis Towers Watson og Aon har valgt at fusionere under navnet Aon.

»Der er hverken for Aon eller Willis Towers Watson tale om en aftale, som vi er nødt til at indgå, men en aftale, som vi ønsker at indgå, fordi begge parter kan se fremtidsperspektiverne. Vi er stolte over de resultater, som vores branche har skabt indtil nu, men vi må også erkende, at der er nogle kundebehov, som ikke bliver indfriet til fulde, og derfor handler fusionen ikke om, hvor vi er i dag, men om hvor vi kan være i fremtiden,« siger John Haley.

Den forventede fusion blev annonceret, lige inden corona-krisen for alvor udviklede sig til at være en global pandemi, men det har ikke svækket troen på, at fusionen er den rette vej fremad for begge selskaber.

»Ideen om at bringe Aon og Willis Towers Watson sammen har aldrig været mere relevant end nu i lyset af konsekvenserne af COVID-19. Vi bliver nødt til at samarbejde for at løse branchens udfordringer, og nu – mere end nogensinde før – ønsker vi at tydeliggøre over for vores kunder, at vi øger vores fokus på innovation på deres vegne, og at vi fortsat vil udvikle os, så vi i endnu højere grad bliver i stand til at imødekomme deres behov,« siger CEO Greg Case fra Aon til The Insurer.

CEO Greg Case fra Aon (til venstre) og CEO John Haley fra Willis Towers Watson

Nye muligheder
Greg Case bliver CEO for det nye selskab, mens John Haley bliver formand for bestyrelsen. Selskabet kommer til at have 95.000 medarbejdere og en årlig omsætning på 130 milliarder kroner. Aons aktieejere kommer til at eje 63 procent, mens Willis Towers Watsons aktieejere får 37 procent af det nye selskab.

Co-CEO Lars Christensen fra Willis Towers Watson Danmark ser spændende perspektiver i det fremtidige selskab – ikke mindst for Aons og Willis Towers Watsons kunder i Danmark.

»Fusionen giver os endnu bedre forudsætninger for at imødekomme vores kunders ønsker og behov fremadrettet – og nye muligheder for at skabe værdi for vores kunder, medarbejdere, samarbejdspartnere og investorer,« siger Lars Christensen.

Co-CEO Camilla Elverdal ser også positivt på fremtiden, men understreger, at Willis Towers Watson i første omgang er fokuseret på at leve op til de aftaler, der er indgået med de eksisterende kunder.

»Vi glæder os til at dele vores samlede viden og ekspertise med vores kunder, men indtil sammenlægningen af de to virksomheder er en realitet, er det ’business as usual’, så vores kunder kan forvente at blive rådgivet og serviceret af deres sædvanlig team hos Willis Towers Watson – og i samme omfang som hidtil,« siger Camilla Elverdal.

Fusionen ventes endelig gennemført i løbet af første halvår 2021.

martin.wex@willistowerswatson.com