16 millioner kroner i erstatning på tre år

tirsdag d. 11. december, 2018

Boligforeninger og ejendomsselskaber har siden 2015 fået udbetalt mere end 16 millioner kroner i erstatning for skader, som Willis Towers Watson har hjulpet med at behandle.

Af Kristine Seest

Hærværk på facaden, brand i en container, konstatering af svamp – de skader, som Willis Towers Watsons ejendoms- og forsikringseksperter i Real Estate hjælper boligforeninger og ejedomsselskaber med at håndtere, spænder vidt. De seneste tre år har Real Estate samlet set sikret boligforeninger og ejendomsadministratorer forsikringsdækning for over 16 millioner kroner for skader, der er sket i ejendomme eller udendørsarealer, som er knyttet til ejendomme. Boligselskabet Domea er en af de kunder, der har fået hjælp af rådgiverne i Willis Towers Watsons Real Estate-afdeling. 

»Vi stod i en situation, hvor der var opstået problemer med sendesignalet og udebelysningen i et boligområde i Faxe. Ved fejlfindingen blev det konstateret, at det var mørnede ledninger og kabler, der lå i jorden, der var årsag til problemet. Derfor skulle der graves ud, de gamle kabler skulle op, og nye skulle lægges ned. I første omgang ville forsikringsselskabet kun dække kortslutningsskaderne, men rådgivere fra Willis Towers Watson tog sagen op og var vedholdende på vores vegne, og det endte med, at vi fik dækket 70 procent af udgifterne,« siger kundechef Dorthe Jørgensen fra Domea.

Erstatningens størrelse
Da forsikringsselskabet meddeler Domea, at de kun kan få dækket kortslutningsskaderne, har selskabet anslået værdien af skaderne til 50.000 kroner. Af forsikringsbetingelserne fremgår det dog, at skade på el- kabler er inkluderet i forsikringsdækningen for skjulte rør – Willis Towers Watson gør selskabet opmærksom på, at der derfor bør være forsikringsdækning for skaden. Sagen ender med, at Domea får 569.251 kroner udbetalt i erstatning fra forsikringsselskabet til dækning af omkostninger til udgravning og udbedring af skaderne.

»Da vi blev informeret om, at forsikringsselskabet kun ville dække kortslutningsskaderne, tænkte vi ’det bliver dyrt det her’. Så det er godt, at rådgiverne hos Willis Towers Watson kender paragrafferne og kan henvise til de rigtige områder i policen. Det har været nyttigt for os både i denne og andre skadesituationer – og også i andre sammenhænge, hvor vi i de lidt tungere sager, har været i tvivl om, hvordan vi skulle forholde os,« siger Dorthe Jørgensen.

Behov for ekspertviden
En police sætter rammerne for, om en skade er helt eller delvist dækket – og om forsikringstageren kan se frem til en erstatning. Men i komplekse sager, kan der være behov for ekspertviden for at vurdere, om en afgørelse fra et forsikringsselskab er rigtig.

»Der er stor variation i de skader, der kan opstå i et beboelsesområde, og det gør forsikringshåndteringen til en kompleks opgave for en bestyrelse eller et administrationsselskab. Det kræver detaljekendskab at tegne den mest dækkende forsikring og gøre korrekt brug af den. Alene skader, der er relateret til vand og fugt, kan have mange årsager og være omfattet af vidt forskellige forsikringsvilkår. Så når uheldet er ude, skal man vide præcis, hvilken type skade det er, og hvordan den skade er forsikret. I sådanne situationer oplever vi et stort behov for hjælp og rådgivning – både hos fru Jensen, der er formand i en mindre ejerforening, og hos driftschefen, der er ansat i en større boligorganisation,« siger Key Account Manager Kenneth Hasselby fra Real Estate i Willis Towers Watson.

Key Account Manager Kenneth Hasselby fra Real Estate i Willis Towers Watson

Som kunde i Willis Towers Watson får boligforeninger, boligselskaber og ejendomsadministratorer rådgivning og hjælp til forebyggelse, opgørelse, anmeldelse og sagsbehandling af skader.

Ønsker du at høre mere om forebyggelse og hjælp til behandling af skader inden for ejendomme, er du velkommen til at kontakte Key Account Manager Kenneth Hasselby fra Real Estate i Willis Towers Watson på e-mail: kenneth.hasselby@willistowerswatson.com.

kristine.seest@willistowerswatson.com