Aktuar og analyse

Aktuar og analyseafdelingens hovedfokus indenfor pension og benefit er pensionsopsparing, og hvordan denne vigtige del forvaltes og sammensættes bedst.

Opsparing
Langt de fleste mennesker ender heldigvis med at leve længe, men med mindre der er sparet nok op til pensionen, bliver det en noget anderledes pensionstilværelse, end man måske havde forventet. Muligheden for at leve det liv, man ønsker, er ud over størrelsen på indbetalingerne i høj grad også afhængig af ens investeringsvalg. Det kan dog være svært at tage de rigtige beslutninger uden det nødvendige overblik.

I Aktuar og analyseafdelingen er der blevet opbygget en stor indsigt i produktudvalget hos pensionsselskaberne og ikke mindst i markedet generelt, så der konstant er fokus på produktudvikling og udfordring af de eksisterende investeringsmuligheder. Med teknisk indsigt og løbende dialog sikres fokus på den løbende resultatskabelse og den underliggende omkostningsstruktur, så der skabes åbenhed og gennemsigtighed.

Markedsrapporter
Willis Towers Watson tilbyder uvildig rådgivning, når der skal vælges pensionsselskab, og vi skaber overblik, når pensionsordningen skal sammensættes. I Aktuar og analyseafdelingen foretages der en løbende opfølgning bl.a. gennem markedsrapporter og diverse analyser, samt let tilgængelige artikler til diverse nyhedsbreve.

Konsulentopgaver
Aktuar og analyse tilbyder desuden diverse konsulentopgaver, herunder:

  • Beregninger af hensættelser til virksomhedens regnskabsmæssige forpligtelser
  • Kontrol af beregninger fra pensions- og forsikringsselskaber
  • Foredrag inden for teknisk forståelse af bonusprincipper, finansiering og investering
  • Vurdering af virksomhedens risikoregnskab